Fermentovaná ovesná kaše zalitá čokoládou

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Svačiny, Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Výživná a skvělá snídaně nebo svačina zalitá čokoládou a zdobená čerstvým ovocem. Na tuhle ovesnou kaši si budete muset chvilku počkat, ale výsledek bude stát za to. Fermentací ovesným vločkám dodáte spoustu výživných a zdraví prospěšných látek.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Ovesné vločky 200 g
  • Chia semínka 2 lžíce
  • Vlažná voda 2 hrnek
  • Smetanový jogurt bílý 4 lžíce
  • Na dodělání
  • Čerstvé ovoce
  • Hořká čokoláda Swiss dark chocolate 85 % kakaa
  • Smetanový jogurt bílý

Postup

  1. Vločky promíchejte v misce s chia semínky. Zalijte vlažnou vodou a přidejte 3–4 lžíce bílého jogurtu a dobře promíchejte. Můžete případně jednotlivé porce připravit odděleně rovnou do dvou skleniček.
  2. Přes noc nechte stát při pokojové teplotě. 
  3. Druhý den přidejte ke kaši ovoce. Větší plody nakrájejte na menší kousky. Přidejte jogurt, uhlaďte lžičkou a přelijte rozpuštěnou čokoládou. Tu si připravíte ve vodní lázni.
  4. Uzavřete víčkem a můžete si svou snídani či svačinu vychutnat v práci i kdekoliv na výletě.

Gusto tip: Fermentací vzniká spousta laktobacilů, díky čemuž pozitivně působí na náš trávicí trakt. Kromě toho jsou vločky lépe stravitelné a eliminací anutrientů během kvašení dokážeme z této snídaňové dobroty vytěžit maximum živin (které nám anutrienty v obilí brání lépe přijmout – fermentací se rozpadají). 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte