Výživná a skvělá snídaně nebo svačina zalitá čokoládou a zdobená čerstvým ovocem. Na tuhle ovesnou kaši si budete muset chvilku počkat, ale výsledek bude stát za to. Fermentací ovesným vločkám dodáte spoustu výživných a zdraví prospěšných látek.
Fermentovaná ovesná kaše zalitá čokoládou
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Svačiny, Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vločky promíchejte v misce s chia semínky. Zalijte vlažnou vodou a přidejte 3–4 lžíce bílého jogurtu a dobře promíchejte. Můžete případně jednotlivé porce připravit odděleně rovnou do dvou skleniček.
- Přes noc nechte stát při pokojové teplotě.
- Druhý den přidejte ke kaši ovoce. Větší plody nakrájejte na menší kousky. Přidejte jogurt, uhlaďte lžičkou a přelijte rozpuštěnou čokoládou. Tu si připravíte ve vodní lázni.
- Uzavřete víčkem a můžete si svou snídani či svačinu vychutnat v práci i kdekoliv na výletě.
Gusto tip: Fermentací vzniká spousta laktobacilů, díky čemuž pozitivně působí na náš trávicí trakt. Kromě toho jsou vločky lépe stravitelné a eliminací anutrientů během kvašení dokážeme z této snídaňové dobroty vytěžit maximum živin (které nám anutrienty v obilí brání lépe přijmout – fermentací se rozpadají).