Pomazánka z máslových fazolí s paprikou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Snídaně

3.3

4x hodnoceno

Pomazánky s čerstvým pečivem jsou jednou z nejoblíbenějších svačin malých i velkých. A není divu, dávají nám možnost kombinovat neotřelé chutě, a navíc mohou být i zdravé. Pomazánka z máslových fazolí zaručeně splní oboje. Příprava fazolové pomazánky vám zabere pár minut a s čerstvým pečivem a zeleninou tvoří neodolatelnou kombinaci.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Papriku dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud slupka lehce nezčerná.
  2. Pečenou papriku zabalte do igelitového sáčku a nechte zapařit. Papriku oloupejte a zbavte semínek.
  3. Fazole slijte a důkladně propláchněte.
  4. Máslové fazole, sušená rajčata i pečenou papriku rozmixujte dohladka se zbývajícími ingrediencemi. Pokud je fazolová pomazánka příliš hustá, přidejte trochu ledové vody a opět mixujte.

Gusto tip:

Fazolovou pomazánku můžete skladovat v uzavíratelné krabičce s víčkem v lednici, kde vydrží i pár dní.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte