Pomazánky s čerstvým pečivem jsou jednou z nejoblíbenějších svačin malých i velkých. A není divu, dávají nám možnost kombinovat neotřelé chutě, a navíc mohou být i zdravé. Pomazánka z máslových fazolí zaručeně splní oboje. Příprava fazolové pomazánky vám zabere pár minut a s čerstvým pečivem a zeleninou tvoří neodolatelnou kombinaci.
Pomazánka z máslových fazolí s paprikou
- velmi snadné
- do 60 minut
- Svačiny, Snídaně
4.0
2x hodnoceno
Postup
- Papriku dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud slupka lehce nezčerná.
- Pečenou papriku zabalte do igelitového sáčku a nechte zapařit. Papriku oloupejte a zbavte semínek.
- Fazole slijte a důkladně propláchněte.
- Máslové fazole, sušená rajčata i pečenou papriku rozmixujte dohladka se zbývajícími ingrediencemi. Pokud je fazolová pomazánka příliš hustá, přidejte trochu ledové vody a opět mixujte.
Gusto tip:
Fazolovou pomazánku můžete skladovat v uzavíratelné krabičce s víčkem v lednici, kde vydrží i pár dní.