Dýňové vafle s kardamomem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

3.0

5x hodnoceno

Dýňová sezóna vrcholí, a tak je tu skvělá příležitost na další skvělý dýňový recept. Dýni můžete upravovat na všechny způsoby. A my jsme tentokrát vybrali sladké vafle s kardamomem. Vyzkoušejte dýňovou pochoutku ze špaldové mouky a dýně Hokkaidó.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Dýni nakrájejte na větší kostky (cca 3 cm) a nasypejte do mísy. Zakápněte asi lžící olivového oleje a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C půl hodiny. Nechte zcela vychladnout.
  2. Dýni rozmixujte s čekankovým nebo javorovým sirupem, vejci, zakysanou smetanou a vodou nebo mlékem. 
  3. K dýňové směsi přidejte skořici, kardamon, nastrouhanou citronovou kůru, celozrnnou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a důkladně promíchejte.
  4. Rozpalte vaflovač a lehce jej potřete kokosovým tukem. Do vaflovače vetřete část těsta a 10 minut pečte. Po vyndání vaflí nechte vaflovač vždy cca 2 minuty pořádně roztopit, než se pustíte do pečení dalších vaflí.
  5. Servírujte s čekankovým nebo javorovým sirupem, jogurtem, ovocem a oříšky. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte