Dýňová sezóna vrcholí, a tak je tu skvělá příležitost na další skvělý dýňový recept. Dýni můžete upravovat na všechny způsoby. A my jsme tentokrát vybrali sladké vafle s kardamomem. Vyzkoušejte dýňovou pochoutku ze špaldové mouky a dýně Hokkaidó.
Dýňové vafle s kardamomem
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Dýni nakrájejte na větší kostky (cca 3 cm) a nasypejte do mísy. Zakápněte asi lžící olivového oleje a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C půl hodiny. Nechte zcela vychladnout.
- Dýni rozmixujte s čekankovým nebo javorovým sirupem, vejci, zakysanou smetanou a vodou nebo mlékem.
- K dýňové směsi přidejte skořici, kardamon, nastrouhanou citronovou kůru, celozrnnou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a důkladně promíchejte.
- Rozpalte vaflovač a lehce jej potřete kokosovým tukem. Do vaflovače vetřete část těsta a 10 minut pečte. Po vyndání vaflí nechte vaflovač vždy cca 2 minuty pořádně roztopit, než se pustíte do pečení dalších vaflí.
- Servírujte s čekankovým nebo javorovým sirupem, jogurtem, ovocem a oříšky.