Skvělá snídaně nebo svačina, která vás zasytí, a navíc skvěle chutná! Přesně to jsou dýňové lívance s jablky. Lívance jsou sázkou na jistotu v každém případě. Ať se rozhodnete připravit klasické kynuté lívance, hit posledních let – banánové lívance nebo lívance bez kynutí.
Dýňové lívance s jablky
- velmi snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
1x hodnoceno
Postup
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici a špetku soli.
- V druhé míse smíchejte dýňové pyré, vejce, javorový sirup a mléko. Sypkou směs nasypte do tekuté a vše pořádně promíchejte.
- Na pánvi s trochou oleje smažte malé lívance z každé strany dozlatova.
- Do malého hrnce vhoďte na kostičky nakrájené jablko, přidejte trošku vody, lžíci javorového sirupu, špetku skořice a nechte jablka změknout.
- Hotové lívance naservírujte na talíř, ozdobte jablky, nasekanými ořechy, bílým jogurtem a přelijte javorovým sirupem.