Dýňové lívance s jablky

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

5.0

1x hodnoceno

Skvělá snídaně nebo svačina, která vás zasytí, a navíc skvěle chutná! Přesně to jsou dýňové lívance s jablky. Lívance jsou sázkou na jistotu v každém případě. Ať se rozhodnete připravit klasické kynuté lívance, hit posledních let – banánové lívance nebo lívance bez kynutí.

Suroviny

Počet osob

-
+

 Postup

  1. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici a špetku soli.
  2. V druhé míse smíchejte dýňové pyré, vejce, javorový sirup a mléko. Sypkou směs nasypte do tekuté a vše pořádně promíchejte.
  3. Na pánvi s trochou oleje smažte malé lívance z každé strany dozlatova. 
  4. Do malého hrnce vhoďte na kostičky nakrájené jablko, přidejte trošku vody, lžíci javorového sirupu, špetku skořice a nechte jablka změknout.
  5. Hotové lívance naservírujte na talíř, ozdobte jablky, nasekanými ořechy, bílým jogurtem a přelijte javorovým sirupem. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte