Dušené mrkve s cizrnou a citronem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan, Přílohy, Vaříme ze 7 surovin

0.0

0x hodnoceno

Pečená zelenina nemusí být vůbec nudná! Zkuste recept podle nás a uvidíte, že si nevymýšlíme. A pak nám dejte vědět, jak vám chutnalo.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Mrkev oškrábejte a opláchněte studenou vodou. Připravte si širokou pánev, do které pohodlně vyskládáte všechny mrkve.
  2. Do ní nalijte tři lžíce oleje, přidejte bobkové listy, osolte a opepřete. Zalijte vodou tak, aby zcela zakryla mrkve. Duste na mírném ohni, dokud mrkve nezměknou.
  3. Asi po dvaceti minutách přidejte scezenou cizrnu (můžete vyndat bobkové listy), zvyšte teplotu a nechte vydusit téměř veškerou tekutinu. V jiné pánvi rozehřejte zbývající lžíci olivového oleje a zlehka na něm orestujte plátky citronu.
  4. Na servírovací talíř přendejte mrkve s cizrnou, poklaďte plátky citronu a dolaďte bylinkovo-citronovým pestem.

BILLA_CZ_dusene_mrkve_s_cizrnou.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte