Pečená zelenina nemusí být vůbec nudná! Zkuste recept podle nás a uvidíte, že si nevymýšlíme. A pak nám dejte vědět, jak vám chutnalo.
Dušené mrkve s cizrnou a citronem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan, Přílohy, Vaříme ze 7 surovin
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Mrkev oškrábejte a opláchněte studenou vodou. Připravte si širokou pánev, do které pohodlně vyskládáte všechny mrkve.
- Do ní nalijte tři lžíce oleje, přidejte bobkové listy, osolte a opepřete. Zalijte vodou tak, aby zcela zakryla mrkve. Duste na mírném ohni, dokud mrkve nezměknou.
- Asi po dvaceti minutách přidejte scezenou cizrnu (můžete vyndat bobkové listy), zvyšte teplotu a nechte vydusit téměř veškerou tekutinu. V jiné pánvi rozehřejte zbývající lžíci olivového oleje a zlehka na něm orestujte plátky citronu.
- Na servírovací talíř přendejte mrkve s cizrnou, poklaďte plátky citronu a dolaďte bylinkovo-citronovým pestem.