Lahodné a svěží jarní dortíky s krémem z mascarpone ozdobené ovocem doslova lákají k nakousnutí. Potěšte své chuťové pohárky dezertem, který připravíte během chvilky a jistě jím ohromíte i tu nejnáročnější návštěvu.
Dortíky s krémem z mascarpone a čerstvým ovocem
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
4.0
1x hodnoceno
Postup
- Slepičí vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme spolu s třtinovým cukrem do světlé pěny.
- Poté za stálého šlehání přilijeme po malých částech olivový olej. Jakmile máme vše důkladně promíchané, přimícháme ještě mléko s vanilkovým extraktem.
- V jiné míse smícháme suché ingredience a postupně je přimícháme k vaječné směsi (jestliže používáme robot, snížíme v tomto kroku otáčky na minimum).
- Takto připravenou směs nalijeme do formiček na muffiny vytřené trochou olivového oleje a dáme péct při 190 °C asi 35 minut.
- Připravíme si krém z mascarpone: Mascarpone vyšleháme spolu s javorovým sirupem.
- Upečené dortíky necháme po upečení vychladnout, podélně rozkrojíme a ozdobíme mascarpone krémem a ovocem.