Dortíky s krémem z mascarpone a čerstvým ovocem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.2

5x hodnoceno

Lahodné a svěží jarní dortíky s krémem z mascarpone ozdobené ovocem doslova lákají k nakousnutí. Potěšte své chuťové pohárky dezertem, který připravíte během chvilky a jistě jím ohromíte i tu nejnáročnější návštěvu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Slepičí vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme spolu s třtinovým cukrem do světlé pěny. 
  2. Poté za stálého šlehání přilijeme po malých částech olivový olej. Jakmile máme vše důkladně promíchané, přimícháme ještě mléko s vanilkovým extraktem.
  3. V jiné míse smícháme suché ingredience a postupně je přimícháme k vaječné směsi (jestliže používáme robot, snížíme v tomto kroku otáčky na minimum).
  4. Takto připravenou směs nalijeme do formiček na muffiny vytřené trochou olivového oleje a dáme péct při 190 °C asi 35 minut.
  5. Připravíme si krém z mascarpone: Mascarpone vyšleháme spolu s javorovým sirupem.
  6. Upečené dortíky necháme po upečení vychladnout, podélně rozkrojíme a ozdobíme mascarpone krémem a ovocem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte