Chystáte nedělní sladkou tečku? Pak pro vás máme tip. Dort se šťavnatými pomeranči a navíc úplně bez lepku. Nejen že chutná, ale i vypadá vážně fantasticky!
Dort s pomerančovou polevou
- střední
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
4.0
3x hodnoceno
Postup
-
Smíchejte si mokré ingredience kromě bílku (+ kokosového oleje, ten je pouze na vymazání) a přidejte do nich oloupané nastrouhané jablko.
-
Potom přidejte kakao a pomerančovou kůru podle chuti.
-
Z bílků si vyšlehejte sníh, který do těsta velmi opatrně zapracujte.
-
Nalijte do kokosovým olejem vymazané formy (velikost zhruba 17 cm) a pečte v horkovzdušné troubě při 170 °C zhruba 45 minut.
-
Nechte vychladnout v pootevřené troubě.
-
Nakonec ozdobte koláček polevou a dejte vychladit do ledničky.