Domácí toastový chléb

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Svačiny, Snídaně, Přílohy

4.5

2x hodnoceno

Domácí pečivo patří k opravdovým kulinářským výzvám. Připravili jsme pro vás tip na domácí toustový chléb, který určitě zvládnete upéct. Voňavý chléb pak můžete servírovat tak, jak jste zvyklí – s čerstvou pomazánkou, obložený se šunkou a sýrem nebo se zeleninou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do mísy rozdrobte droždí, přidejte třtinový cukr, 50 ml vlažného sójového nápoje, 50 g hladké mouky. Promíchejte a nechte 10 minut odležet. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
  2. Poté přidejte zbytek sójového nápoje (250 ml), olej, javorový sirup, mouku (450 g), sůl a vše důkladně propracujte, ideálně v robotu. Přikryjte utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout.
  3. Po vykynutí rozdělte na dvě poloviny, z každé vyválejte placku, kterou smotejte. Vložte vedle sebe do formy vymazané olejem nebo rostlinným tukem. Nechte kynout 1 hodinu.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C horký vzduch, pečte 10 minut na 180 °C, poté stáhněte na 160 °C, přikryjte pečicím papírem, aby nebyl z vrchu spálený a pečte ještě 30 minut.
  5. Vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte