Domácí pečivo patří k opravdovým kulinářským výzvám. Připravili jsme pro vás tip na domácí toustový chléb, který určitě zvládnete upéct. Voňavý chléb pak můžete servírovat tak, jak jste zvyklí – s čerstvou pomazánkou, obložený se šunkou a sýrem nebo se zeleninou.
Domácí toastový chléb
- snadné
- více než 60 minut
- Svačiny, Snídaně, Přílohy
4.0
1x hodnoceno
Postup
- Do mísy rozdrobte droždí, přidejte třtinový cukr, 50 ml vlažného sójového nápoje, 50 g hladké mouky. Promíchejte a nechte 10 minut odležet. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
- Poté přidejte zbytek sójového nápoje (250 ml), olej, javorový sirup, mouku (450 g), sůl a vše důkladně propracujte, ideálně v robotu. Přikryjte utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout.
- Po vykynutí rozdělte na dvě poloviny, z každé vyválejte placku, kterou smotejte. Vložte vedle sebe do formy vymazané olejem nebo rostlinným tukem. Nechte kynout 1 hodinu.
- Troubu předehřejte na 180 °C horký vzduch, pečte 10 minut na 180 °C, poté stáhněte na 160 °C, přikryjte pečicím papírem, aby nebyl z vrchu spálený a pečte ještě 30 minut.
- Vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.