Slané koláče si získávají stále větší oblibu. A když k tomu přičtete, že začíná chřestová sezóna, plán je jasný! Vyzkoušejte náš recept na domácí sýrový quiche s chřestem. Jeho příprava je jednoduchá a po chřestové sezóně ho můžete připravovat i v jiných variantách.
Domácí slaný quiche s chřestem
- snadné
- do 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo na kostky a prsty tvořte drobenku.
- Přidejte žloutek, nastrouhaný sýr grana padano, studenou vodu a rychle vytvořte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
- Předehřejte troubu na 175 °C a těsto vyválejte na tenké kolo, přeneste do formy a vytvarujte dno koláče. Propíchejte dno vidličkou a předpečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
- Mezitím si nachystejte náplň. V misce smíchejte vejce, smetanu, nastrouhaný sýr lehce osolte a opepřete.
- Vylijte na předpečený korpus, naskládejte výhonky chřestu (odkrojte tak 2 cm odspodu), proložte přepůlenými cherry rajčaty,
- Dopečte dalších cca 20 minut, povrch ztuhne a začne zlátnout. Nechte téměř vychladnout, je chutný ještě teplý, ale i zastudena.