Domácí slaný quiche s chřestem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan

4.7

524x hodnoceno

Slané koláče si získávají stále větší oblibu. A když k tomu přičtete, že začíná chřestová sezóna, plán je jasný! Vyzkoušejte náš recept na domácí sýrový quiche s chřestem. Jeho příprava je jednoduchá a po chřestové sezóně ho můžete připravovat i v jiných variantách.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo na kostky a prsty tvořte drobenku.
  2. Přidejte žloutek, nastrouhaný sýr grana padano, studenou vodu a rychle vytvořte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. 
  3. Předehřejte troubu na 175 °C a těsto vyválejte na tenké kolo, přeneste do formy a vytvarujte dno koláče. Propíchejte dno vidličkou a předpečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
  4. Mezitím si nachystejte náplň. V misce smíchejte vejce, smetanu, nastrouhaný sýr lehce osolte a opepřete.
  5. Vylijte na předpečený korpus, naskládejte výhonky chřestu (odkrojte tak 2 cm odspodu), proložte přepůlenými cherry rajčaty,
  6. Dopečte dalších cca 20 minut, povrch ztuhne a začne zlátnout. Nechte téměř vychladnout, je chutný ještě teplý, ale i zastudena.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte