Domácí hot dogy

  • střední
  • více než 60 minut
  • Svačiny, Večeře, Masové recepty

4.5

1,081x hodnoceno

Nejlepší občerstvení ke sledování sportovních utkání? Přece hot dogy! Vzhledem k tomu, že se nám blíží mistrovství světa v hokeji, máme pro vás parádní hot dogy, na kterých si s přáteli jistě pochutnáte. Připravit si je můžete i na piknik s rodinou nebo při grilovačce se sousedy.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, přidejte sušené droždí, lžičku cukru, povolené sádlo a vlažnou vodu a řádně vymiste těsto (kdo má robota, ušetří si práci).
  2. Přemístěte na pomoučený vál, rozdělte na 6–8 dílů. Válečkem zploštěte na obdélník a srolujte jako rohlík.
  3. Skládejte na plech s odstupy. Přikryjte potravinářskou fólii a zapněte troubu na 220 °C. Jakmile je trouba rozehřátá, potřete rozkvedlaným vajíčkem s 2 lžícemi mléka, pomocí mašlovačky.
  4. Pečte na 220 °C cca 12 minut. 
  5. Po vychladnutí podélně rozřízněte, potřete rajčatovou omáčkou, vložte ogrilované klobásky, zasypte nastrouhaným cheddarem, ozdobte česnekovou omáčkou, nakrájenými beraními rohy, fialovou cibulí, například i jarní cibulkou, ředkvičkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte