Hovězí burgery si získaly v našich kuchyních velkou oblibu. A není se čemu divit! Šťavnaté, dobře ochucené maso ve společnosti dalších lahodných ingrediencí je zkrátka neodolatelné. Vyzkoušejte hovězí burger doplnit cibulovo-jablečným chutney a uvidíte, že se váš burger stane hvězdou vaší grill party.
Domácí hovězí burger s cibulovo-jablečným chutney
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
3.3
6x hodnoceno
Postup
- Nejprve oloupejte jablko. Oloupané jablko a cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte vepřové sádlo a na mírném stupni (6 z 9) restujte pozvolna cibuli cca 10 minut, potom přidejte jablko a pokračujte dalších 5 minut. Jakmile je hotovo, přidejte cukr, balsamico, rýžový ocet, chilli a stáhněte na nízký stupeň (4 z 9) a zlehka duste asi 30 minut. Na závěr osolte.
- Mezitím utřete modrý sýr se zbývajícími ingrediencemi tak, aby vznikl hezky smetanový dip. Dochuťte špetkou pepře.
- Zkompletujte burger. Bulky rozkrojte a spodní část namažte dipem, položte list salátu, rajče, ugrilovaný hovězí burger, cibulové chutney, a ještě jednu vrstvičku dipu. Nakonec přiklopte horní částí bulky. Kdo má rád, může doplnit ještě microgreens a kyselou okurkou.