Dip z Ricotty

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Večeře

3.0

1x hodnoceno

Připravte si doma skvělý ricottový dip, na kterém si pochutnáte s chlebem nebo zeleninou. Hotový je během chvilky a v lednici vám vydrží až 4 dny, pokud ho tedy dřív nesníte, protože se mu těžko odolává.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do food procesoru dejte ricottu, olivový olej a sůl. Rozmixujte do hladka.
  2. Takto připravenou ricottu dejte do misky nebo talíře. Pokapejte lžící medu, ozdobte tymiánem, citronovou kůrou a čerstvě mletým pepřem.
  3. Podávejte jako dip s rozpečeným kváskovým nebo pita chlebem a zeleninou. Hodí se třeba na tenké „hranolky” nakrájená mrkev, okurka nebo řapíkatý celer.
  4. V uzavřené misce můžete skladovat v lednici 3–4 dny.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte