Snídaňový crumble s čerstvým ovocem

  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

4.7

531x hodnoceno

Z nedostatku vznikají ty nejlepší nápady a zlepšováky. Přesně tak tomu bylo i tímto fantastickým letním dezertem. Crumble vznikl ve Velké Británii z nutnosti šetřit moukou během 2. světové války. Vyzkoušejte si doma připravit jeho snídaňovou verzi, je jednoduchá a rychlá na přípravu a výborně chutná.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Lesní ovoce promíchejte s vanilkovým extraktem a lžičkou javorového sirupu (nezdá-li se vám dostatečně sladké) a nasypte do zapékací misky. 
  3. Připravte si drobenku smícháním mouky, ořechů, vloček, změklého másla a javorového sirupu. Lesní ovoce hotovou drobenkou rovnoměrně zasypte, dáme do trouby a nechte péct asi 30 minut.
  4. Hotový crumble nechte mírně vychladnout. 
  5. Servírujte s tvarohem, dozdobený oblíbeným čerstvým ovocem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte