Z nedostatku vznikají ty nejlepší nápady a zlepšováky. Přesně tak tomu bylo i tímto fantastickým letním dezertem. Crumble vznikl ve Velké Británii z nutnosti šetřit moukou během 2. světové války. Vyzkoušejte si doma připravit jeho snídaňovou verzi, je jednoduchá a rychlá na přípravu a výborně chutná.
Snídaňový crumble s čerstvým ovocem
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Lesní ovoce promíchejte s vanilkovým extraktem a lžičkou javorového sirupu (nezdá-li se vám dostatečně sladké) a nasypte do zapékací misky.
- Připravte si drobenku smícháním mouky, ořechů, vloček, změklého másla a javorového sirupu. Lesní ovoce hotovou drobenkou rovnoměrně zasypte, dáme do trouby a nechte péct asi 30 minut.
- Hotový crumble nechte mírně vychladnout.
- Servírujte s tvarohem, dozdobený oblíbeným čerstvým ovocem.