Crostini a bruschetty

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Vaříme do 30 min

4.3

1,066x hodnoceno

V české kuchyni jsou populární topinky, Italové si zase pochutnávají na předkrmech jako jsou crostini nebo bruschetty. A právě ty si můžete dnes připravit, rovnou se třemi druhy zdobení. Rozdíl je ale ve volbě pečiva a jeho úpravě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na bruschetty použijte kváskový chléb, který nakrájejte na asi 1,5 centimetru široké plátky.
  2. Crostini připravte z čerstvé bagety a plátky udělejte o něco užší. Poté si předehřejte troubu na cca 200 °C.
  3. Plátky chleba potřete rozpůleným stroužkem česneku a oba druhy pečiva poté pokapejte olivovým olejem.
  4. Přendejte na plech a pečte několik minut dozlatova a hezky dokřupava. Nechte vychladnout a poté ozdobte dle chuti. 

Postup hráškové:

  1. Ve vroucí vodě nejprve oblanšírujte mražený hrášek.
  2. Poté ho přendejte do ledové vody, sceďte a rozmixujte společně se sýrem cottage a lískovými ořechy.
  3. Na menší pánvičce s trochou másla orestujte na plátky nakrájené žampiony.
  4. Hráškovou směs rozetřete na vybrané pečivo a ozdobte žampiony.

Postup dýňové:

  1. Dýni hokaido nakrájejte i se slupkou na velmi drobné kostičky, osolte, opepřete a zakápněte javorovým sirupem.
  2. Zasypte čerstvým tymiánem a promíchejte. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C, stačí přibližně 20 minut doměkka.
  3. Na vybrané pečivo rozetřete trochu hummusu, přidejte dýňové kostičky a zasypte piniovými oříšky.

Postup rajčatovo-cuketové s prosciuttem:

  1. Na pánvi s trochou oleje nejprve orestujte cuketu nakrájenou na kostičky hezky doměkka.
  2. Přidejte sůl, pepř a lžíci bazalkového pesta. Jakmile je cuketa hotová, přidejte do pánve rajčata nakrájená na kostičky, aby se lehce prohřála.
  3. Po dokončení směsi pustí zelenina trochu šťávy, sceďte ji.
  4. Vybrané pečivo lehounce potřete olejem, přidejte trochu zeleninové směsi a natrhaného prosciutta.
  5. Na závěr ozdobte bazalkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte