V české kuchyni jsou populární topinky, Italové si zase pochutnávají na předkrmech jako jsou crostini nebo bruschetty. A právě ty si můžete dnes připravit, rovnou se třemi druhy zdobení. Rozdíl je ale ve volbě pečiva a jeho úpravě.
Crostini a bruschetty
- snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Vaříme do 30 min
5.0
2x hodnoceno
Postup:
- Na bruschetty použijte kváskový chléb, který nakrájejte na asi 1,5 centimetru široké plátky.
- Crostini připravte z čerstvé bagety a plátky udělejte o něco užší. Poté si předehřejte troubu na cca 200 °C.
- Plátky chleba potřete rozpůleným stroužkem česneku a oba druhy pečiva poté pokapejte olivovým olejem.
- Přendejte na plech a pečte několik minut dozlatova a hezky dokřupava. Nechte vychladnout a poté ozdobte dle chuti.
Postup hráškové:
- Ve vroucí vodě nejprve oblanšírujte mražený hrášek.
- Poté ho přendejte do ledové vody, sceďte a rozmixujte společně se sýrem cottage a lískovými ořechy.
- Na menší pánvičce s trochou másla orestujte na plátky nakrájené žampiony.
- Hráškovou směs rozetřete na vybrané pečivo a ozdobte žampiony.
Postup dýňové:
- Dýni hokaido nakrájejte i se slupkou na velmi drobné kostičky, osolte, opepřete a zakápněte javorovým sirupem.
- Zasypte čerstvým tymiánem a promíchejte. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C, stačí přibližně 20 minut doměkka.
- Na vybrané pečivo rozetřete trochu hummusu, přidejte dýňové kostičky a zasypte piniovými oříšky.
Postup rajčatovo-cuketové s prosciuttem:
- Na pánvi s trochou oleje nejprve orestujte cuketu nakrájenou na kostičky hezky doměkka.
- Přidejte sůl, pepř a lžíci bazalkového pesta. Jakmile je cuketa hotová, přidejte do pánve rajčata nakrájená na kostičky, aby se lehce prohřála.
- Po dokončení směsi pustí zelenina trochu šťávy, sceďte ji.
- Vybrané pečivo lehounce potřete olejem, přidejte trochu zeleninové směsi a natrhaného prosciutta.
- Na závěr ozdobte bazalkou.