Pečené čokoládové donuty s malinami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

4.6

925x hodnoceno

Donuty, zámořští příbuzní našich koblih jsou legendární díky svým originálním polevám a posypkám. My jsme je ale tentokrát připravili v odlehčené variantě. Místo smažení je budeme péct v troubě, osladíme je javorovým sirupem a přidáme do nich nasekané maliny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup 

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C, připravíme si formičky na donuty a vytřeme je trochou oleje nebo másla. 
  2. V jedné míse smícháme javorový sirup, olej, vejce a mléko, v jiné všechny sypké ingredience.
  3. Sypkou směs po částech přimícháme k tekuté a důkladně promícháme. Na závěr přimícháme nasekané maliny. Připraveným těstem plníme formičky na donuty. 
  4. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 až 25 minut. 
  5. Upečené donuty necháme vychladnout, ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a malinami. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte