O cuketových hranolkách už jste asi slyšeli, ale zkoušeli jste je servírovat s cibulovým čatní? Připravili jsme pro vás ve spolupráci s Romanem Stašou parádní zeleninový předkrm. Přípravy se nemusíte vůbec bát, protože celou přípravu si můžete prohlédnout na videu.
Cibulové čatní s cuketovými hranolky
- snadné
- do 60 minut
- Předkrmy, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Cukety nakrájíme na hranolky, osolíme a dáme stranou vypotit.
- Cibuli dáme do hrnce na středně rozpálený olej s máslem.
- Ředkvičky dáme do mísy a namarinujeme v teriyaky omáčce, soli, pepři, vinném octu a olivovém oleji.
- Do hrnce nalijeme víno a necháme odpařit. Přidáme lžíci vinného octa a cukr. Cukr necháme rozpustit a zalejeme vývarem. Vývar vyvaříme na jednu velkou lžíci a stáhneme z plamene.
- Litr oleje rozehřejeme na 180 °C. Cukety osušíme, poprášíme moukou a vložíme na 2 minuty do oleje. Smažíme dozlatova.
- Do velké mísy dáme ředkvičky, které necháme odkapat od marinády, a zasypeme je mátou, petrželí a chilli papričkou.
- Čatní servírujeme doprostřed talíře, okolo cuketové hranolky a ředkvičky.