Cibulové čatní s cuketovými hranolky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Vege & vegan

4.9

1,074x hodnoceno

O cuketových hranolkách už jste asi slyšeli, ale zkoušeli jste je servírovat s cibulovým čatní? Připravili jsme pro vás ve spolupráci s Romanem Stašou parádní zeleninový předkrm. Přípravy se nemusíte vůbec bát, protože celou přípravu si můžete prohlédnout na videu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cukety nakrájíme na hranolky, osolíme a dáme stranou vypotit. 
  2. Cibuli dáme do hrnce na středně rozpálený olej s máslem. 
  3. Ředkvičky dáme do mísy a namarinujeme v teriyaky omáčce, soli, pepři, vinném octu a olivovém oleji. 
  4. Do hrnce nalijeme víno a necháme odpařit. Přidáme lžíci vinného octa a cukr. Cukr necháme rozpustit a zalejeme vývarem. Vývar vyvaříme na jednu velkou lžíci a stáhneme z plamene. 
  5. Litr oleje rozehřejeme na 180 °C. Cukety osušíme, poprášíme moukou a vložíme na 2 minuty do oleje. Smažíme dozlatova. 
  6. Do velké mísy dáme ředkvičky, které necháme odkapat od marinády, a zasypeme je mátou, petrželí a chilli papričkou. 
  7. Čatní servírujeme doprostřed talíře, okolo cuketové hranolky a ředkvičky. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte