Chřestový koláč se sýrem cottage, mrkví a hráškem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vege & vegan, Snídaně, Hlavní chody, Svačiny

3.1

15x hodnoceno

Chřest je jarní ingredience, která nesmí na našem stole nikdy chybět. Tušili jste, že v případě bílého a zeleného chřestu nejde o různé odrůdy? Rozdíl je pouze v metodě jejich pěstování. Zatímco bílý chřest se pěstuje v temnu, třeba v zemi pod malými kopečky hlíny, zelený se pěstuje nad zemí, kde je vystaven slunečním paprskům. A právě působením slunce se v rostlině vytváří zelený pigment. My jsme do dnešního receptu zařadili zelenou klasiku, kterou doplňuje zdravá mrkev a hrášek. Zkuste náš chřestový koláč s cottagem!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
  2. Cottage smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  3. Přilijte vymačkanou šťávu z citronu a zamíchejte.
  4. Mrkev dobře očistěte a škrabkou z ní udělejte proužky. Hrášek vyloupejte z lusků.
  5. Hotové vyválené těsto rozložte na plech i s pečicím papírem. Na těsto navrstvěte ochucený cottage a přidejte chřest zbavený dřevnatých konců.
  6. Z proužků mrkve tvarujte růžičky a skládejte je na koláč. Na závěr přisypte kuličky hrášku.
  7. Okraje těsta ohněte dovnitř a pomažte je žloutkem. Pokud vám nějaký žloutek zbyde, klidně jím přelijte samotný sýr.
  8. Koláč dejte péct do trouby na 20 minut. Před podáváním lehce zakápněte olivovým olejem.

GUSTO TIP:

MÁTE-LI RÁDI PIKANTNĚJŠÍ JÍDLA, MŮŽETE POUŽÍT OCHUCENÝ OLEJ S CHILLI.

chrestovy-kolac_Gusto-jaro.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte