Máte rádi snadné recepty, které oslní? Mezi takové se řadí i naše chřestové kremrole se slaninou, doplněné o skvělý hráškový dip. Vyzkoušíte?
Chřestové kremrole s hráškovým dipem
- snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min
4.8
6x hodnoceno
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Rozválené listové těsto rozkrájejte na proužky asi 1,5 cm široké a 25 cm dlouhé.
- Mladý chřest zbavte dřevnatých konců. V hrnci s osolenou vroucí vodou nechte chřest spařit asi 1 minutu.
- Poté ho dejte do vody s ledem zachladit, aby neztratil barvu. Každý stonek osušte a dle velikosti chřestu cca 7 kusů omotejte plátky slaniny.
- Přes ně obtočte proužky listového těsta do spirály, aby vám vznikl chřestový závitek.
- Potřete rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmezánem a lehce osolte. Dejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
- Mezitím si připravte dip. Čerstvý hrášek nejdřív 5 minut povařte. Vodu slijte a hrášek přesypte do blenderu.
- Zakápněte olivovým olejem, zasypte hrstí nasekaných bylinek, nahrubo nakrájeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a zalijte šťávou z limetky.
- Rozmixujte do jemného krému. Následně zjemněte zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.