Chilli con carne

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

1.0

225x hodnoceno

Skvělý pokrm původem z Mexika je po celém světě oblíbený pro svou pikantní chuť, kterou získává z chilli papriček. Určitě si ho oblíbíte i díky bohaté textuře, kterou získává díky kombinaci masa, fazolí a rajčat.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli, česnek na plátky a červenou papriku na kostičky.
  2. Přidejte mleté maso a opékejte za občasného míchání cca 10 minut.
  3. Přilijte vývar, rajčata a fazole.
  4. Osolte, opepřete a nechte za občasného míchání bublat pod pokličkou cca 20 minut.
  5. Před koncem přidejte kousek kvalitní hořké čokolády, trochu skořice, šťávu z limety a chilli. Čokolády se nebojte, jídlu dodá grády.
  6. Meze se nekladou ani dalšímu koření, které se vám tam bude hodit. Já mám doma fajn mexickou směs, tak přidávám i tu.
  7. Podávejte s rýží, nasekaným koriandrem, zakysanou smetanou nebo tučnějším řeckým jogurtem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte