Cheesecake ovocné muffiny

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.2

1,078x hodnoceno

Malé, tak akorát ke svačině, přesně takové jsou muffiny podle receptu Terezy Havlínové. Vsadíme se, že zmizí ještě rychleji, než se upečou! Kombinace cheesecake a muffinu rozhodně stojí za ochutnání, nezbývá tedy než se pustit do práce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte drobenku: v misce všechny suroviny zpracujte prsty.
  2. Potom přijde na řadu cheesecake vrstva: všechny suroviny vyšlehejte do hladkého krému.
  3. Troubu si předehřejte na 200 °C. Vyšlehejte máslo s cukrem, potom postupně zašlehejte vejce a jogurt.
  4. Potom zašlehejte mouku, sodu, prášek do pečení a sůl. Směs by měla být poměrně hustá. Nakonec přidejte mražené ovoce.
  5. Do silikonových košíčků na muffiny dejte 1–2 lžíce těsta, na to cheesecake vrstvu a opět těsto. Nakonec bohatě zasypejte drobenkou.
  6. Pečte 5 minut na 200 °C, potom snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15–20 minut do zlatova. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte