Malé, tak akorát ke svačině, přesně takové jsou muffiny podle receptu Terezy Havlínové. Vsadíme se, že zmizí ještě rychleji, než se upečou! Kombinace cheesecake a muffinu rozhodně stojí za ochutnání, nezbývá tedy než se pustit do práce.
Cheesecake ovocné muffiny
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte drobenku: v misce všechny suroviny zpracujte prsty.
- Potom přijde na řadu cheesecake vrstva: všechny suroviny vyšlehejte do hladkého krému.
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Vyšlehejte máslo s cukrem, potom postupně zašlehejte vejce a jogurt.
- Potom zašlehejte mouku, sodu, prášek do pečení a sůl. Směs by měla být poměrně hustá. Nakonec přidejte mražené ovoce.
- Do silikonových košíčků na muffiny dejte 1–2 lžíce těsta, na to cheesecake vrstvu a opět těsto. Nakonec bohatě zasypejte drobenkou.
- Pečte 5 minut na 200 °C, potom snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15–20 minut do zlatova.