Celozrnné větrníčky s tvarohovým krémem s borůvkami

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.7

533x hodnoceno

Malá cukrářská maturita, kterou s naším receptem rozhodně zvládnete. Celozrnné větrníčky z odpalovaného těsta plněné tvarohovým krémem a borůvkami rozhodně musíte vyzkoušet.

Suroviny

Počet osob

-
+

 Postup

  1. Vodu, máslo, špetku soli a cukru zahřívejte v menším hrnci až k bodu varu. Do vroucí tekutiny vsypte naráz všechnu mouku a míchejte vařečkou, aby se směs dobře propojila. Míchejte do té doby, než se na dně hrnce nezačne tvořit připečená vrstvička.
  2. Během odpalování z těsta uniká tekutina, kterou později nahradí vejce. Pokud byste odpalovali příliš krátce, těsto by bylo řídké. Proto míchejte těsto asi 1–2 minuty.
  3. Těsto přendejte do robota a nechte promíchávat, dokud nebude vlažné. Nesmí být horké, protože vejce, která budete přidávat vzápětí, by se srazila.
  4. Než budete do těsta vejce přilévat, důkladně je v mističce prošlehejte vidličkou. Do těsta přilévejte po třetinách a nechte vždy zapracovat.
  5. Hotové těsto má hladkou konzistenci. Mělo by se plynule spouštět z vařečky. 
  6. Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte kolečka. Snažte se držet mezi jednotlivými kolečky rozestupy, protože těsto v troubě nabyde. 
  7. Plech vložte do trouby vyhřáté na 230 °C. Pečte zprudka 10 minut. Poté troubu ztlumte na 180–190 °C a dopékejte 25–30 minut. Po upečení nechte zchladnout na plechu.
  8. Borůvky nasypejte do hrnce s cukrem. Během občasného míchání přiveďte varu. Na mírném plameni vařte 5–8 minut do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout.
  9. Borůvky rozmixujte tyčovým mixérem spolu s tvarohem v kostce. Poté vmíchejte tvaroh z vaničky a nechte ideálně ještě vychladit v lednici. Krém se tím ještě více trochu zpevní, ale je možné ho použít hned.
  10. Větrníčky rozkrojte, dospod nasypejte pár borůvek a zastříkejte krémem. Přiklopte vrchní částí těsta lehce posypejte moučkovým cukrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte