Rychlá, chutná a zdravá snídaně. Tak přesně to si pod lívanci asi nepředstavíte. Jenomže, Tereza Havlínová pro vás připravila recept na lívance bez kynutí. Chutnají skvěle, hotové jsou za chvíli, a protože jsou z celozrnné mouky a mrkve, jsou i zdravé.
Carrot cake lívance
- velmi snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
1x hodnoceno
Postup
- V misce prošlehejte vejce, 2 lžíce mléka, olej, javorový sirup a jogurt.
- V jiné misce smíchejte mouku, sůl, skořici, vanilku a prášek do pečiva.
- Mokré prošlehané suroviny vlijte do suchých, přidejte i mrkev a promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu mléka. Těsto by ale nemělo být příliš řídké.
- Nechte odpočívat 10 minut. Potom na nepřilnavé pánvi nebo lívanečníku rozpalte trochu oleje a tvořte lívance. Opékejte na střední stupeň a otáčejte ve chvíli, kdy se na povrchu začnou tvořit bubliny.
- Podávejte s tvarohem, který můžete vyšlehat s trochou medu, nasekanými ořechy nebo oblíbeným ořechovým máslem.