Budapešťská pomazánka

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Svačiny, Snídaně

4.3

828x hodnoceno

Pomazánky jsou velmi dobrý způsob, jak si ozvláštnit snídaňový či svačinový repertoár. Budapešťská pomazánka je právem jednou z nejoblíbenějších. Je chutná, rychle hotová a v kombinaci s čerstvým chlebem se jedná o opravdovou pochoutku.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Měkký tvaroh 250 g
  • Zakysaná smetana 6 lžíce
  • České máslo 84 % mléčného tuku 30 g
  • Jarní cibulka 2 ks
  • Uzená paprika 4 lžička
  • Nakládaná kapie 6 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín

Postup

  1. Tvaroh utřete s máslem a vmíchejte i zakysanou smetanu.
  2. Přidejte jarní cibulku, uzenou mletou papriku a podle chuti sůl a pepř.
  3. Nakonec vmíchejte i nakládanou nakrájenou kapii a pořádně zamíchejte. 

Tip nutriční terapeutky: ​​tvaroh je častou součástí jídelníčků dětí i dospělých. Jde o univerzální potravinu, kterou lze připravit naslano i nasladko. Dále ho můžete kombinovat s jinými potravinami, zakomponovat právě do pomazánek nebo dipů.

Využít ho můžete nejen ve studené, ale i teplé kuchyni. Je významným zdrojem kvalitních bílkovin, vápníku nebo vitaminu D.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte