Bramborová frittata s bazalkovým pestem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Večeře

4.7

1,098x hodnoceno

Máte rádi vaječné omelety? A co takhle vyzkoušet vaječnou omeletu po italsku? Bramborová frittata je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Zkrátka perfektní, zdravá večeře, kterou zvládnete, i když nejste velcí kuchtíci.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete.
  2. Na lžíci ghee másla si hluší pánvi s odnímatelnou rukojetí orestujte cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Po chvíli přidejte listový špenát a za stálého míchání nechte zavadnout. Odložte na papírové utěrky a zachyťte přebytečnou vodu.
  4. Potom dejte do misky, přidejte lžíci rajčatového protlaku, rajčatové pyré, nakrájená cherry rajčata.
  5. Nakrájejte/nadrobte fetu, přidejte ke směsi a vše dochuťte uzenou paprikou.
  6. Vraťte zpět do pánve, přidejte brambory, společně prohřejte a po chvíli vmíchejte lžíci pesta.
  7. Vejce jedno po druhém rozklepněte a snažte se rozdělit po celém povrchu směsi.
  8. Pánev bez rukojeti vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a zapečte, pokud vejce nezpevní povrch (cca 10 minut).

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte