Máte rádi vaječné omelety? A co takhle vyzkoušet vaječnou omeletu po italsku? Bramborová frittata je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Zkrátka perfektní, zdravá večeře, kterou zvládnete, i když nejste velcí kuchtíci.
Bramborová frittata s bazalkovým pestem
- snadné
- do 30 minut
- Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vařené brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete.
- Na lžíci ghee másla si hluší pánvi s odnímatelnou rukojetí orestujte cibuli a prolisovaný česnek.
- Po chvíli přidejte listový špenát a za stálého míchání nechte zavadnout. Odložte na papírové utěrky a zachyťte přebytečnou vodu.
- Potom dejte do misky, přidejte lžíci rajčatového protlaku, rajčatové pyré, nakrájená cherry rajčata.
- Nakrájejte/nadrobte fetu, přidejte ke směsi a vše dochuťte uzenou paprikou.
- Vraťte zpět do pánve, přidejte brambory, společně prohřejte a po chvíli vmíchejte lžíci pesta.
- Vejce jedno po druhém rozklepněte a snažte se rozdělit po celém povrchu směsi.
- Pánev bez rukojeti vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a zapečte, pokud vejce nezpevní povrch (cca 10 minut).