Blondies s bílou čokoládou a čokoládovými vajíčky

  • střední
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.6

985x hodnoceno

Brownies už jste určitě někdy ochutnali. Proto jsme se tentokrát rozhodli vám představit jejich světlou variantu – blondies. Pokud máte rádi sladké, určitě si na této americké dobrotě moc pochutnáte. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 175°C.
  2. Máslo spolu se 40 g bílé čokolády rozpusťte na vodní lázni.
  3. K rozpuštěné máslovočokoládové směsi poté zašlehejte cukr pomocí metličky.
  4. Dále přidejte dvě celá vejce a jeden žloutek a opět zašlehejte.
  5. Pokračujte přidáním prosáté mouky, soli, prášku do pečiva a vanilky. Pomocí metličky zapracujte v hladké lesklé těsto.
  6. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Z vajíček si oberte menší polovinu a také ji nasekejte (lentilky nechte vcelku). Obojí zamíchejte do těsta.
  7. Středně velký pekáč vyložte pečicím papírem a nalijte těsto do něj přesuňte. 2–3 vajíčka si rozpulte a položte na vršek těsta.
  8. Pečte v předehřáté troubě 20–22 minut. Tady jen pozor, protože čas je zásadní pro texturu výsledného blondies. Jakmile ho přepečete, půjde spíše o buchtu. Pokud ho ale vyndáte naopak příliš brzy, bude nedopečené a byla by cítit chuť mouky. Já sama jsem blondies pekla 22 minut. 
  9. Po upečení, ještě za tepla, dozdobte zbytkem rozpůlených a nasekaných cukrových vajíček, která do těsta zlehka přimáčkněte.
  10. Nechte vychladnout a poté krájejte na kostky.

Gusto tip: Upečené blondies nechte nejprve volně vychladnout a poté zchlaďte v lednici.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte