Brownies už jste určitě někdy ochutnali. Proto jsme se tentokrát rozhodli vám představit jejich světlou variantu – blondies. Pokud máte rádi sladké, určitě si na této americké dobrotě moc pochutnáte.
Blondies s bílou čokoládou a čokoládovými vajíčky
- střední
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
1.0
1x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 175°C.
- Máslo spolu se 40 g bílé čokolády rozpusťte na vodní lázni.
- K rozpuštěné máslovočokoládové směsi poté zašlehejte cukr pomocí metličky.
- Dále přidejte dvě celá vejce a jeden žloutek a opět zašlehejte.
- Pokračujte přidáním prosáté mouky, soli, prášku do pečiva a vanilky. Pomocí metličky zapracujte v hladké lesklé těsto.
- Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Z vajíček si oberte menší polovinu a také ji nasekejte (lentilky nechte vcelku). Obojí zamíchejte do těsta.
- Středně velký pekáč vyložte pečicím papírem a nalijte těsto do něj přesuňte. 2–3 vajíčka si rozpulte a položte na vršek těsta.
- Pečte v předehřáté troubě 20–22 minut. Tady jen pozor, protože čas je zásadní pro texturu výsledného blondies. Jakmile ho přepečete, půjde spíše o buchtu. Pokud ho ale vyndáte naopak příliš brzy, bude nedopečené a byla by cítit chuť mouky. Já sama jsem blondies pekla 22 minut.
- Po upečení, ještě za tepla, dozdobte zbytkem rozpůlených a nasekaných cukrových vajíček, která do těsta zlehka přimáčkněte.
- Nechte vychladnout a poté krájejte na kostky.