Asijské bao buns

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.1

564x hodnoceno

Napařované knedlíčky či bochánky jsou hitem asijské kuchyně. Říká se jim bao buns, jindy také pork buns. Rádi byste si připravili tuto chuťovku a sdíleli ji se svými přáteli u jednoho stolu? Honza Vorel vám poradí, jak si ji uvařit hezky od základu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Vepřový bok nakrájejte podélně na cca 1 cm široké a 10 cm dlouhé plátky, které dobře osolte.
  2. V hrnci si rozehřejte olej a na něm opečte bůček dozlatova. Vytáhněte ho, přilijte vodu do hrnce a odvařte zbytky ze dna.
  3. Do hrnce dejte zbylé ingredience a zavařte je. Vložte bůček a duste přikryté cca 1 hodinu.
  4. Poté maso vytáhněte a tekutinu svařte na glazé. V něm pak "vykoupejte" hotový bůček.⁠

Postup bochánky:

  1. Mléko smíchejte s droždím a cukrem a nechte cca 5 minut stát.
  2. V míse promíchejte všechny suché suroviny a přilijte mléko s droždím.
  3. Vypracujte v nelepivé těsto, které nechte kynout 10 minut.
  4. Poté ho znovu propracujte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
  5. Těsto rozdělte na cca 50–60g bochánky. Válečkem je rozválejte do oválného tvaru, potřete z jedné strany olejem a přeložte napůl.
  6. Nechte ještě cca 15 minut kynout a pak je vařte v bambusovém napařovači zhruba 10 minut.⁠

Dokončení:

  1. Mrkev a ředkev očistěte a nakrájejte na nudličky.
  2. Jarní cibuli nakrájejte na kolečka. Hotové bochánky plňte masem, zeleninou, cibulkou a semínky.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte