Napařované knedlíčky či bochánky jsou hitem asijské kuchyně. Říká se jim bao buns, jindy také pork buns. Rádi byste si připravili tuto chuťovku a sdíleli ji se svými přáteli u jednoho stolu? Honza Vorel vám poradí, jak si ji uvařit hezky od základu.
Asijské bao buns
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.5
2x hodnoceno
Postup:
- Vepřový bok nakrájejte podélně na cca 1 cm široké a 10 cm dlouhé plátky, které dobře osolte.
- V hrnci si rozehřejte olej a na něm opečte bůček dozlatova. Vytáhněte ho, přilijte vodu do hrnce a odvařte zbytky ze dna.
- Do hrnce dejte zbylé ingredience a zavařte je. Vložte bůček a duste přikryté cca 1 hodinu.
- Poté maso vytáhněte a tekutinu svařte na glazé. V něm pak "vykoupejte" hotový bůček.
Postup bochánky:
- Mléko smíchejte s droždím a cukrem a nechte cca 5 minut stát.
- V míse promíchejte všechny suché suroviny a přilijte mléko s droždím.
- Vypracujte v nelepivé těsto, které nechte kynout 10 minut.
- Poté ho znovu propracujte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
- Těsto rozdělte na cca 50–60g bochánky. Válečkem je rozválejte do oválného tvaru, potřete z jedné strany olejem a přeložte napůl.
- Nechte ještě cca 15 minut kynout a pak je vařte v bambusovém napařovači zhruba 10 minut.
Dokončení:
- Mrkev a ředkev očistěte a nakrájejte na nudličky.
- Jarní cibuli nakrájejte na kolečka. Hotové bochánky plňte masem, zeleninou, cibulkou a semínky.