Arašídové rohlíčky

  • střední
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan

4.0

974x hodnoceno

Celá řada domácností si na svátky chystá pořádnou zásobu cukroví, včetně legendárních vanilkových rohlíčků. My jsme je upekli s menším vylepšením, přidali jsme do těsta domácí arašídové máslo! Toho si z našeho receptu připravíte daleko víc, než reálně budete pro přípravu rohlíčků potřebovat. Máme pro vás proto tip, jak burákové máslo využít. A z množství pro 4 porce rohlíčků upečete cca 18 voňavých kousků.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup arašídové máslo (množství 300 g)

  1. Arašídy opečte na suché pánvi dozlatova.
  2. Všechny suroviny vložte do mixéru a mixujte asi 20 minut.
  3. Průběžně směs stírejte ze stěn. Hotové máslo přendejte do zavařovací sklenice.
  4. Otevřené můžete skladovat při pokojové teplotě i v lednici.
  5. Doporučujeme ho spotřebovat do čtyř týdnů, v chladu ale vydrží i několik měsíců.

Postup arašídové rohlíčky

  1. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, poté přidejte zbytek ingrediencí a ručně vypracujte těsto.
  2. Jeden zkušební rohlíček natlačte do formy, abyste věděli, jak se vám s těstem pracuje. Pokud se drolí, přidejte další lžíci mléka.
  3. Jakmile má těsto ideální konzistenci, utrhněte kousek a napěchujte ho do formiček na rohlíčky.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15–20 minut dozlatova.

Gusto tip: 

v receptu použijete jen 70 g arašídového másla. rovnou si proto můžete dané množství odvážit a zbytek například zabalit jako jedlý dárek pod stromeček. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte