Arašídové rohlíčky

  • střední
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan

2.4

9x hodnoceno

Celá řada domácností si na svátky chystá pořádnou zásobu cukroví, včetně legendárních rohlíčků. My jsme je upekli s menším vylepšením, přidali jsme do těsta domácí arašídové máslo! Toho si z našeho receptu připravíte daleko víc, než reálně budete potřebovat. Níže na vás proto čeká tip, jak ho využít. A z množství pro 4 porce rohlíčků upečete cca 18 voňavých kousků.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup arašídové máslo (množství 300 g):

  1. Arašídy opečte na suché pánvi dozlatova.
  2. Všechny suroviny vložte do mixéru a mixujte asi 20 minut.
  3. Průběžně směs stírejte ze stěn. Hotové máslo přendejte do zavařovací sklenice.
  4. Otevřené můžete skladovat při pokojové teplotě i v lednici.
  5. Doporučujeme ho spotřebovat do čtyř týdnů, v chladu ale vydrží i několik měsíců.

Postup arašídové rohlíčky:

  1. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, poté přidejte zbytek ingrediencí a ručně vypracujte těsto.
  2. Jeden zkušební rohlíček natlačte do formy, abyste věděli, jak se vám s těstem pracuje. Pokud se drolí, přidejte další lžíci mléka.
  3. Jakmile má těsto ideální konzistenci, utrhněte kousek a napěchujte ho do formiček na rohlíčky.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15–20 minut dozlatova.

GUSTO TIP: 

V RECEPTU POUŽIJETE JEN 70 G ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA. ROVNOU SI PROTO MŮŽETE DANÉ MNOŽSTVÍ ODVÁŽIT A ZBYTEK ZABALIT JAKO JEDLÝ DÁREK POD STROMEČEK. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte