Celá řada domácností si na svátky chystá pořádnou zásobu cukroví, včetně legendárních rohlíčků. My jsme je upekli s menším vylepšením, přidali jsme do těsta domácí arašídové máslo! Toho si z našeho receptu připravíte daleko víc, než reálně budete potřebovat. Níže na vás proto čeká tip, jak ho využít. A z množství pro 4 porce rohlíčků upečete cca 18 voňavých kousků.
Arašídové rohlíčky
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
2.4
9x hodnoceno
Postup arašídové máslo (množství 300 g):
- Arašídy opečte na suché pánvi dozlatova.
- Všechny suroviny vložte do mixéru a mixujte asi 20 minut.
- Průběžně směs stírejte ze stěn. Hotové máslo přendejte do zavařovací sklenice.
- Otevřené můžete skladovat při pokojové teplotě i v lednici.
- Doporučujeme ho spotřebovat do čtyř týdnů, v chladu ale vydrží i několik měsíců.
Postup arašídové rohlíčky:
- Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, poté přidejte zbytek ingrediencí a ručně vypracujte těsto.
- Jeden zkušební rohlíček natlačte do formy, abyste věděli, jak se vám s těstem pracuje. Pokud se drolí, přidejte další lžíci mléka.
- Jakmile má těsto ideální konzistenci, utrhněte kousek a napěchujte ho do formiček na rohlíčky.
- Pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15–20 minut dozlatova.
GUSTO TIP:
V RECEPTU POUŽIJETE JEN 70 G ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA. ROVNOU SI PROTO MŮŽETE DANÉ MNOŽSTVÍ ODVÁŽIT A ZBYTEK ZABALIT JAKO JEDLÝ DÁREK POD STROMEČEK.