Znojemská omáčka s rýží

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.8

4x hodnoceno

Osvědčená klasika, která je k mání v různých restauracích po celé republice. Není divu, při pohledu na tuto omáčku se nám sbíhají sliny, a proto vás o ni rozhodně nechceme ochudit. S vypečenou slaninou je navíc zase trochu chutnější!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Maso prošpikujte částí uzeného špeku, osolte a opepřete. Pak ho opečte ze všech stran, aby se krásně zatáhlo. Po chvíli ho vyndejte z pánve.
  2. Přidejte zbytek špeku, najemno nakrájenou cibulku a restujte dohněda. Poté dochuťte hořčicí a zasypejte polovinou okurek nakrájených na kolečka.
  3. Zaprašte moukou, přidejte nové koření a krátce zarestujte. Po chvíli přidejte hovězí vývar a pořádně promíchejte. Orestované maso vraťte do hrnce, přiklopte pokličkou a duste cca 1,5h doměkka.
  4. Když je maso uvařené, dochuťte omáčku solí, pepřem a zbytkem okurek. Podávejte s rýží, ozdobené slaninovým chipsem a zarestovanou okurkou.

Tip

Pokud chcete tmavší barvu omáčky, po vyndání masa ji nechte redukovat stejně jako my.

MarketUP_Gusto_Zari00729_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte