Zelná pohanka s uzeným tempehem
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty
4.0
4x hodnoceno
Recepty s kysaným zelím se během zimy těší velké oblibě, to dá rozum. K této specifické ingredienci se hodí třeba uzené, ale pokud chcete jít bezmasou cestou, zkuste náš nový recept z magazínu Gusto. Zelná pohanka s voňavým tempehem je bezkonkurenční!
Postup:
- Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, tempeh na kostičky a česnek na tenké plátky.
- Kysané zelí sceďte (lák si schovejte) a překrájejte.
- Na olivovém oleji osmažte cibulku, tempeh a poté krátce orestujte česnek.
- Přisypte kmín a promíchejte. Následně přidejte zelí, promíchejte a chvíli restujte.
- Podlijte veškerým scezeným lákem, znovu promíchejte a přisypte uvařenou pohanku.
- Dochuťte solí, pepřem, posypte nakrájenou petrželkou a dozdobte vídeňskou cibulkou.
GUSTO TIP:
JAK PŘIPRAVIT VÍDEŇSKOU CIBULKU? KLASICKOU CIBULI NAKRÁJEJTE NA TENKÉ PLÁTKY, TY OBALTE V MOUCE A PO ČÁSTECH OSMAŽTE DOZLATOVA NA OLEJI. POTÉ JE NECHTE OKAPAT NA UBROUSKU.