Zelná pohanka s uzeným tempehem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

4.0

4x hodnoceno

Recepty s kysaným zelím se během zimy těší velké oblibě, to dá rozum. K této specifické ingredienci se hodí třeba uzené, ale pokud chcete jít bezmasou cestou, zkuste náš nový recept z magazínu Gusto. Zelná pohanka s voňavým tempehem je bezkonkurenční!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, tempeh na kostičky a česnek na tenké plátky.
  3. Kysané zelí sceďte (lák si schovejte) a překrájejte.
  4. Na olivovém oleji osmažte cibulku, tempeh a poté krátce orestujte česnek.
  5. Přisypte kmín a promíchejte. Následně přidejte zelí, promíchejte a chvíli restujte.
  6. Podlijte veškerým scezeným lákem, znovu promíchejte a přisypte uvařenou pohanku.
  7. Dochuťte solí, pepřem, posypte nakrájenou petrželkou a dozdobte vídeňskou cibulkou.

GUSTO TIP:

JAK PŘIPRAVIT VÍDEŇSKOU CIBULKU? KLASICKOU CIBULI NAKRÁJEJTE NA TENKÉ PLÁTKY, TY OBALTE V MOUCE A PO ČÁSTECH OSMAŽTE DOZLATOVA NA OLEJI. POTÉ JE NECHTE OKAPAT NA UBROUSKU.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte