Zeleninové závitky a arašídové máslo

  • střední
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Kreativita a vaření, to jde ruku v ruce. Jestli se chcete přesvědčit, zkuste tento recept. Závitky spadají do vietnamské kuchyně, ale zaručeně je zvádnete sami doma. V kombinaci s domácím arašídovým máslem je to hotová slast.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na nudličky.
  2. Červenou a žlutou papriku očistěte a také nakrájejte na nudličky.
  3. Zelí nastrouhejte, zelenou část jarní cibulky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, česnek očistěte a prolistujte a zázvor nastrouhejte.
  4. Vše vložte do mísy, promíchejte a přelijte citrónovou šťávou.
  5. Rýžový papír vložte do studené vody na 20 sekund, nebo dokud pod prsty neucítíte, že změkl a je pružný.
  6. Vyjměte ho, nechte okapat a položte na drevěnou podložku.
  7. Rýžový papír naplňte tak, ay jedna strana závitku zůstala otevřená.
  8. Připravte si omáčku.
  9. Vyloupané arašídy dejte do mixéru a za postupného přidávání oleje rozmixujte na konzistenci omáčky.
  10. Okořeňte špetkou soli, a pokud chete zcela hladnou omáčku, pokračujte v mixování.
  11. Závitky podávejte s domácí arašídovou omáčkou.

Tip

Před mixováním můžete arašídy krátce opéct, tím získá arašídová omáčka bohatší aroma.

0546_veggie_rolls_and_peanut_butter_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte