• snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Zeleninové ratatouille

Ratatouille určitě znáte z populárního animáku s nadaným myšákem. Pojďte si tuto francouzskou specialitu připravit i doma a překvapte rodinu zeleninovou večeří, která stojí za zopakování!

Postup

  1. Nakrájejte lilek, šalotky a rajčata na kostičky, papriky na kratší proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky.
  2. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půl centimetrové⁠ kousky.
  3. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm dozlatova opečte nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, šalotky a nakonec česnek a cuketu.
  4. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), promíchejte a duste pod pokličkou půl hodiny.
  5. Quinou propláchněte ve vodě a vařte do změknutí.
  6. Jakmile bude zelenina pěkně měkká a pustí šťávu, odstavte z vařiče, posolte a opepřete.
  7. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, tymián, rozmarýn a podávejte společně s quinoou.⁠

influ_listopad_ratatouille.jpg