Zeleninové hranolky s majonézou z červené čočky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

4.0

3x hodnoceno

Skvělá chuťovka k vínu, perfektní příloha, ale také hlavní chod. Zeleninové hranolky s majonézou z červené čočky od Maruškyveg vás opravdu přesvědčí, že v jednoduchosti je síla!⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejdřív uvařte červenou čočku v dvojnásobném množství vody (300 ml) na kaši, trvá to 20–30 minut.
  2. Poté ji nechte vychladnout a mezitím si připravte zeleninové hranolky.
  3. Všechnu zeleninu očistěte, nakrájejte a osušte. Přebytečná voda ze zeleniny není žádoucí, jinak by hranolky nebyly tak krásně křupavé.
  4. Zeleninu promíchejte s olejem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem a pečte v troubě 40–50 minut na 220 °C. Hranolky osolte až po dopečení.⁠
  5. Jakmile je čočka vychladlá, rozmixujte ji s olejem, šťávou z citronu, hořčicí, solí a pepřem.
  6. Nakonec prolisujte stroužek česneku a můžete přidat i nějakou bylinku.⁠
  7. Upečené a dosolené hranolky podávejte s hotovou majonézou.⁠

hranolky_maruskaveg_listopad_influ.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte