Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan

3.5

14x hodnoceno

Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša⁠ a hýčkejte se sezonními surovinami.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Z lilku odkrojte špičku a podélně ho rozřízněte. Lžící vydlabejte vnitřek a společně s cherry rajčaty ho nakrájejte na menší kostičky.

  2. Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte lilek s rajčaty a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a vše nechte chvilku dusit.

  3. Vydlabané lilky položte na plech vyložený pečicím papírem a naplňte je připravenou směsí.

  4. Naplněné lilky ozdobte nakrájenou mozzarellou a pár rozpůlenými cherry rajčaty.

  5. Pečte v troubě vyhřáté na 185 °C cca 35 minut.⁠

zapecene-lilky_cws-influ-srpen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte