• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

3.1

130x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Zapečené gnocchi

Voňavé gnocchi? Tak těch bychom mohli sníst celý hrnec! Tento recept je v podstatě základní a záleží jen na vás, jak si ho vylepšíte. Fantazii se meze nekladou, nicméně rozhodně doporučujeme vypečenou slaninu, papriku můžete případně nahradit dýní nebo cuketou a bazalku zase čerstvým špenátem.

Postup:

  1. Cibulku nakrájejte na malé kousky, vložte do pánve a restujte na olivovém oleji dosklovata, stačí na mírném plameni.
  2. Papriku nakrájejte na kostičky a přidejte k cibulce, zároveň přilijte také celou plechovku krájených rajčat.
  3. Přisypejte noky, vše spolu provařte cca 5 minut a stáhněte z ohně. Noky jsou již předvařené, takže není nutné vařit déle. 
  4. Oloupejte česnek a propasírujte do vzniklé omáčky.
  5. Přidejte nasekanou bazalku, ochuťte solí a pepřem a přendejte směs do zapékací mísy.
  6. Nakrájejte mozzarellu na 0,5cm plátky a poklaďte navrch.
  7. Nechte zapéct v horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

BILLA_listopad_gnocchi_1920-1080.jpg