Abyste si dopřáli luxusní snídani, není nutné se zrovna ubytovat v pětihvězdičkovém hotelu. S naším receptem zvládnete ve světě tolik milovaná vejce Benedikt s poctivou holandskou omáčkou a vypečenou šunčičkou i doma hned po probuzení. Pro pocit dokonalého rozmazlení nezapomeňte na čerstvé pečivo, oblíbenou marmeládu, čerstvý džus a voňavou kávu nebo čaj. Doporučujeme servírovat do postele.
Vylepšená kontinentální snídaně: Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
- snadné
- do 30 minut
- Snídaně, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin
0.0
0x hodnoceno
Postup holandská omáčka
- Oddělte žloutky a máslo nakrájejte na menší kousky.
- Ve vodní lázni šlehejte žloutky metličkou, postupně přidávejte kousky másla.
- Průběžně přilévejte do žloutku vývar či vodu.
- Holandská omáčka je hotová tehdy, kdy je krásně spojená a krémová.
- Na závěr vmíchejte citronovou šťávu.
Postup vejce Benedikt
- Do rendlíku dejte vodu a ocet a přiveďte k varu.
- Vyklepněte vajíčko do hrnečku a počkejte, než se voda začne vařit.
- Udělejte vodní vír pomoci lžíce, do víru vylijte vajíčko a nechte ho vařit 2–4 minuty (záleží, jak moc tuhý chcete žloutek).
- Na pánvi si rozpusťte máslo a opečte bochánky se šunkou dozlatova.
- Křupavé bochánky servírujte na talíř, na bochánek položte šunku.
- Vyndejte zastřené vejce z vody, osušte a jemně ho položte na šunku.
- Holandskou omáčku přelijte přes vajíčko.