Voňavý perník na plech

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla

3.0

34x hodnoceno
Je nějaký moučník, který máte nejraději? V českých kuchyních se často peče právě perník, je snadný na přípravu a neskutečně dobrý.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V míse smíchejte nejprve všechny sypké suroviny, tedy mouku s kypřicím práškem, cukrem, skořicí, perníkovým kořením a kakaem.
  2. Poté přidejte mléko, vajíčko, rozpuštěné máslo a nakonec nastrouhejte oloupaná jablka.
  3. Zamíchejte, vylijte na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech s vyšším okrajem (klasická velikost nebo o něco menší).
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 175° cca 10 minut. Propečenost otestujte špejlí, nepečte zbytečně dlouho, ať se nevysuší.
  5. Vychladlý korpus potřete marmeládou s oblíbenou příchutí.
  6. V rendlíku rozehřejte smetanu, odstavte, rozmíchejte nalámanou čokoládu a vzniklou polevou potřete perník.
  7. Můžete ještě posypat ořechy či kokosem, nechte vychladnout v lednici a podávejte.

pernik-z-plechu_marketavtroube_online-cerven.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte