Voňavý perník na plech
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty
3.2
19x hodnoceno
Je nějaký moučník, který máte nejraději? V českých kuchyních se často peče právě perník, je snadný na přípravu a neskutečně dobrý.
Postup:
- V míse smíchejte nejprve všechny sypké suroviny, tedy mouku s kypřicím práškem, cukrem, skořicí, perníkovým kořením a kakaem.
- Poté přidejte mléko, vajíčko, rozpuštěné máslo a nakonec nastrouhejte oloupaná jablka.
- Zamíchejte, vylijte na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech s vyšším okrajem (klasická velikost nebo o něco menší).
- Pečte ve vyhřáté troubě na 175° cca 10 minut. Propečenost otestujte špejlí, nepečte zbytečně dlouho, ať se nevysuší.
- Vychladlý korpus potřete marmeládou s oblíbenou příchutí.
- V rendlíku rozehřejte smetanu, odstavte, rozmíchejte nalámanou čokoládu a vzniklou polevou potřete perník.
- Můžete ještě posypat ořechy či kokosem, nechte vychladnout v lednici a podávejte.