Voňavý jablečný cider
- snadné
- do 10 minut
- Vaříme do 30 min, Recepty
2.0
4x hodnoceno
Jablečný cider známe především z letních posezení. Naučte se ho ale pít podle nás trochu jinak a dopřejte si ho třeba během zimních měsíců. Jakmile ho vyzkoušíte, nebudete chtít jiný.
Postup:
- Jablečný cider nalijte do hrnce a zahřejte na středním plameni.
- Přidejte skořici, anýz, pomletý kardamom, zázvor a muškátový oříšek.
- Jakmile začne cider vřít, přidejte cukr, zamíchejte a povařte asi ještě 5 minut.
- Navlhčete okraje sklenic a otřete je v cukru smíchaném se skořicí.
- Jablko umyjte, nakrájejte na tenké plátky, ozdobte jimi sklenice a vlijte do nich uvařený jablečný cider.
GUSTO TIP:
TENTO DRINK MŮŽETE VYLEPŠIT KŮROU Z POMERANČE, HŘEBÍČKEM NEBO VANILKOU.