Voňavý jablečný cider

  • snadné
  • do 10 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

2.0

4x hodnoceno

Jablečný cider známe především z letních posezení. Naučte se ho ale pít podle nás trochu jinak a dopřejte si ho třeba během zimních měsíců. Jakmile ho vyzkoušíte, nebudete chtít jiný.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Cider
  • Jablečný cider 1 l
  • Skořice 1 svitek
  • Anýz 2 hvězdičky
  • Tobolka kardamomu 4 ks
  • Mletý zázvor 0.5 lžičky
  • Muškátový oříšek 0.252 lžičky
  • Třtinový cukr 3.5 lžíce
  • Zdobení
  • Jablka červená 1 ks
  • Třtinový cukr 1 lžíce
  • Skořice 0.5 lžičky

Postup:

  1. Jablečný cider nalijte do hrnce a zahřejte na středním plameni.
  2. Přidejte skořici, anýz, pomletý kardamom, zázvor a muškátový oříšek.
  3. Jakmile začne cider vřít, přidejte cukr, zamíchejte a povařte asi ještě 5 minut.
  4. Navlhčete okraje sklenic a otřete je v cukru smíchaném se skořicí.
  5. Jablko umyjte, nakrájejte na tenké plátky, ozdobte jimi sklenice a vlijte do nich uvařený jablečný cider.

GUSTO TIP:

TENTO DRINK MŮŽETE VYLEPŠIT KŮROU Z POMERANČE, HŘEBÍČKEM NEBO VANILKOU. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte