Pokrm, který jistě znáte ze svých prázdninových cest si můžete připravit i sami doma, a to během několika málo minut. Pusťte se do vaření a uvidíte, že za pár minut se z kuchyně budou šířit libé vůně.
Vepřový špíz souvlaki v pita chlebu a tzatziki
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min
2.8
4x hodnoceno
Postup
- V hluboké míse smíchejte všechny přísady na marinádu a vložte do ní vepřové maso pokrájené na kostky. Dobře promíchejte a nechte v chladu odležet, nejlépe přes noc.
- Druhý den napíchejte maso na grilovací jehly, potřete ho zbývající marinádou a opékejte ze všech stran, ideálně na grilu na dřevěném uhlí.
- Hotové maso ze špízu zabalte do nahřátého pita chlebu, který předem potřete připravenými tzatziki a pokud chcete, přidejte třeba trochu čerstvé petrželky.
Postup tzatziki
- Nastrouhanou salátovou okurku vložte do sítka, několikrát ji rukou přimáčkněte a nechte z ní vykapat tekutinu.
- V hluboké míse smíchejte olivový olej s česnekem, solí a pepřem.
- Přimíchejte jogurt a okurku. Nechte vychladit a podávejte posypané lístky tymiánu.
GUSTO TIP
Špízy můžete upéct také v troubě nebo na grilovací pánvi.