• střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Vepřový špíz souvlaki v pita chlebu a tzatziki

Pokrm, který jistě znáte z cest. Tentokrát si ho můžete připravit i sami doma a během několika málo minut. Pusťte se do vaření!

Postup

  1. V hluboké míse smíchejte všechny přísady na marinádu (cibule, česnek, víno, olivový olej, bobkový list, šťávu z citronu, sůl a pepř) a vložte do ní maso. Dobře promíchejte a nechte v chladu odležet, nejlépe přes noc.
  2. Druhý den provlékněte maso na grilovací jehly, potřete ho zbývající marinádou a opékejte ze všech stran, ideálně na grilu na dřevěné uhlí. Špízy můžete také upéct v troubě nebo na grilovací pánvi. Každý špíz zabalte do nahřátého pita chlebu.
  3. Nastrouhanou okurku vložte na sítko, několikrát ji rukou přimáčkněte a nechte z ní vykapat tekutinu. V hluboké míse smícheje olivový olej s česnekem, solí a pepřem. Přimíchejte jogurt a okurku. Nechte vychladit a podávejte posypané lístky tymiánu.

BILLA_CZ_veprovy_spiz_v_pita_chlebu.png