Vepřové kotlety s jablky

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Už jste slyšeli, že grilované ovoce je výborné a skvěle se hodí k masu? Přesvědčte se sami a zkuste tyto kotlety s jablky!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Osolte vepřové kotlety, přelijte je 2–3 lžícemi olivového oleje, přidejte citronovou šťávu a nasekané lístky.
  2. Nechte 30 minut marinovat.
  3. Zbytek olivového oleje nalijte do rozehřáté pánve a zatáhněte vepřové kotlety z obou stran dozlatova.
  4. Maso přendejte na talíř a do pánve vložte máslo a rozpůlená jablka.
  5. Pečte asi 5 minut a pak do pánve vraťte maso.
  6. Přidejte cherry rajčata, koriandr a kuličky pepře.
  7. Zalijte maso vínem a vše poduste asi 20 minut, aby maso změklo.
  8. Mezitím omyje baby špenát, přelijte ho olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a zlehka promíchejte.
  9. Kotletky podávejte s jablky a salátem z baby špenátu.

Gusto tip:

Místo vína můžete použít třeba zeleninový vývar.

 

BILLA_zima_kotletasjablky.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte