Vepřové kotlety na pivě s grilovaným česnekem

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kotlety, naříznuté od kosti, potřete ze všech stran připravenou směsí. Maso zcela ponořte do tekutiny a nechte přes noc marinovat v chladu.
  2. Druhý den rozpalte gril a kotlety vložte na rošt. Maso za stálého potírání marinádou a otáčení grilujte dozlatova, což znamená po každé straně 4-6 minut.
  3. Předvařené brambory na několika místech příčně nařízněte a rozložte na grilovací tácek. Ve velké míse smíchejte bylinky, olej, sůl a pepř a touto směsí zakapejte brambory tak, aby se tekutina dostala do zářezů.
  4. Mezi brambory posaďte paličky česneku, které lehce posypte cukrem a zakápněte olivovým olejem. Přemístěte na rošt a grilujte 30 minut nebo déle - podle výkonu grilu.
  5. Stroužky česneku by měly být tak vláčné, že půjdou lehce rozetřít. Podávejte se sklenicí vychlazeného piva.

 

BILLA_CZ_veprove_kotlety_na_pive.png

Sdílejte