Vepřové kotletky s voňavou gremolatou

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

3.0

5x hodnoceno

Pokud vám chybí teplo a vůně perfektně grilovaného masa, máme pro vás super tip na získání letní nálady i v zimě. Na pánvi grilované kotletky si 100% oblíbíte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup kotlety

  1. Vepřové kotlety osolte a opepřete, potřete z obou stran hořčicí, zakápněte citronovou šťávou a nechte při pokojové teplotě odpočívat 10 minut.
  2. Rozehřejte pánev, vlijte do ní olivový olej a nechte kotlety zatáhnout na vysokém plameni z obou stran, trvá to asi 3 minuty.
  3. Snižte plamen, přidejte máslo a restujte ještě 6 – 8 minut.
  4. Občas je polijte tukem z pánve.
  5. Jakmile je maso krásně měkké, přendejte ho na talíř a nechte před podáváním chvíli odpočinout.

Postup gremolata

  1. Nasekejte najemno petrželku, přidejte nasekaný česnek, nastrouhanou kůru citrónu a vše promíchejte.
  2. Kotlety dochuťte štědrým množstvím gremolaty, a ihned podávejte.

Tip

Jako přílohu můžete použít naše recepty na salát s brokolici a mandlemi či salát z kapustiček s granátovým jablkem.

BILLA_zima_kotletagremolata.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte