• střední
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Vepřová pečeně na paprikách a fenyklu

Fenykl se neřadí mezi nejoblíbenější suroviny, ale ve spojení s chutnou vepřovou panenkou byste nad ním rozhodně měli zauvažovat! Vyzkoušejte náš nový recept a dejte vědět, jak vám chutnal.

Postup

  1. Maso opláchněte studenou vodou a osušte kuchyňskou utěrkou. Ze všech stran ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte máslo, přidejte šalvěj a maso zprudka orestujte. Přendejte do zapékací nádoby a přelijte výpekem.
  2. Troubu rozehřejte na maximum a na mřížku vložte poloviny paprik zbavených jádřinců. Jakmile začne jejich povrch černat, papriky vyndejte a vložte do porcelánové misky. Překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Spařené papriky snadno oloupete.
  3. Bulvy fenyklu zbavte vnějších tuhých lístků a podélně nakrájejte na půl centimetru tenké plátky. Zelené řapíky fenyklu si schovejte na dekoraci pokrmu. K orestované pečeni vložte loupané papriky, plátky fenyklu a kapary.
  4. Zakapejte zbývajícím olivovým olejem, zeleninu dochuťte solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a 40 minut pečte.

BILLA_CZ_veprova_pecene_na_paprikach_a_fenyklu.png