Vepřová pečeně na paprikách a fenyklu
- střední
- do 60 minut
- Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty
3.7
3x hodnoceno
Fenykl se neřadí mezi nejoblíbenější suroviny, ale ve spojení s chutnou vepřovou panenkou byste nad ním rozhodně měli zauvažovat! Vyzkoušejte náš nový recept a dejte vědět, jak vám chutnal.
Postup
- Maso opláchněte studenou vodou a osušte kuchyňskou utěrkou. Ze všech stran ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte máslo, přidejte šalvěj a maso zprudka orestujte. Přendejte do zapékací nádoby a přelijte výpekem.
- Troubu rozehřejte na maximum a na mřížku vložte poloviny paprik zbavených jádřinců. Jakmile začne jejich povrch černat, papriky vyndejte a vložte do porcelánové misky. Překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Spařené papriky snadno oloupete.
- Bulvy fenyklu zbavte vnějších tuhých lístků a podélně nakrájejte na půl centimetru tenké plátky. Zelené řapíky fenyklu si schovejte na dekoraci pokrmu. K orestované pečeni vložte loupané papriky, plátky fenyklu a kapary.
- Zakapejte zbývajícím olivovým olejem, zeleninu dochuťte solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a 40 minut pečte.