Vepřová panenka na klacku

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin

5.0

1x hodnoceno

Grilování trochu jinak! O to se postará tento recept na vepřovou panenku na klacku. Není to nic složitého, takže to zvládne i začítečník, ale příprava je velmi efektní!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vepřovou panenku očistěte, potřete olejem, osolte a opepřete. Připravte si dlouhý úzký klacek a maso na něj podélně napíchněte.
  2. Na klacku ho na pár místech protkněte rozmarýnem a dejte péct nad středně silný oheň.
  3. Potřebujete spíš žhavé uhlíky, ale sem tam nějaký ten plamen nevadí. Maso pomalu pečte cca 30 minut ze všech stran, dokud není krásně opečené na barvu.
  4. Na dotek musí být pevné, ale stále pružné, aby uvnitř zůstalo růžové.
  5. Hotové vepřové maso nechte 5 minut odpočívat v teple, mezitím si na litinové pánvi rozpalte olivový olej a dejte rychle opéct přepůlené jablko a jarní cibulky v celku.
  6. Když zelené konce budou přesahovat z pánve, tak to vůbec nevadí – naopak, je žádoucí, aby cibulka⁠ byla trochu opálená.⁠

 

panenka_na_klacku.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte