Vejce plněná cizrnovým krémem se šunkou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Snídaně, Předkrmy, Svačiny

4.4

7x hodnoceno
Velikonoční klasika, která nesmí během jara zkrátka chybět. Jedna z možností zužitkování vykoledovaných vajíček. Aby vám ale tento tradiční recept nezevšedněl, zkuste ho letos připravit podle Kluka v zástěře: s krémem z cizrny, cottage a šunky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve uvařte vajíčka natvrdo v osolené vodě. Cca 8–10 minut od doby, co se začnou vařit.
  2. Potom je vychlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Takto připravená vejce rozkrojte napůl a vyndejte si do misky žloutky.
  3. K těm přidejte cizrnu, cottage, šunku, hořčici a sůl, pepř a bylinky podle chuti.
  4. Rozmixujte v blenderu. Hotovou směsí naplňte "vajíčkové lodičky" a ozdobte klíčky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte