Vegetariánský Wellington

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

2.8

6x hodnoceno

Oproti klasické verzi Wellington se tento recept liší náplní, která je z dýně, řepy a květáku. Pravá volba pro ty, kteří mají v oblibě voňavou zeleninu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Řepu omyjte a vložte ji i se slupkou do osolené vroucí vody.
  2. Povařte 30 minut, přeceďte a oloupejte.
  3. Dýni omyjte a rozkrojte napůl, odstraňte semínka a dužinu i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
  4. Vařte ji v osolené vodě doměkka asi 20 minut.
  5. Pak dýni přeceďte a rozmačkejte, přidejte mletý černý pepř a kurkumu.
  6. Vše pořádně promíchejte.
  7. Květák omyjte, rozdělte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 15 minut.
  8. Přeceďte, rozmačkejte a přidejte k němu strouhanku, kmín a granulovaný česnek. Dobře promíchejte.
  9. Obdélníkovou formu vyložte potravinovou fólií, naneste na ni rozmačkaný květák, přední vrstvu vyskládejte řepou, pak pokračujte rozmačkanou dýní a na závěr zakryjte zbytkem rozmačkaného květáku.
  10. Směs pevně zabalte a vložte do lednice alespoň na 3–4 hodiny, ale klidně i přes noc.
  11. Listové těsto vyválejte do tenka.
  12. Vychlazenou zeleninovou náplň zbavte fólie a položte doprostřed těsta.
  13. Vyšlehejte vejce, potřete jím okraje listového těsta a pak do něj náplň zabalte.
  14. Okraje pořádně zmáčkněte, aby držely tvar, a celou roládu potřete vyšlehaným vejcem.
  15. Na pár místech ji ozdobně nařízněte a posypejte sezamovými semínky.
  16. Položte roládu na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 200 °C asi 35–40 minut.

Gusto tip:

Náplň můžete před zabalením vložit na chvíli do mrazáku. Usnadníte si tak vyjmutí z potravinové fólie i zabalení do těsta.

BILLA_zima_vegewellington.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte