Vegetariánské kari

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

4.2

6x hodnoceno

Vůně kari se k podzimnímu chmurnému počasí vážně hodí, o tom není pochyb. Domácí si můžete doma připravit během chvíle a je jen na vás, jestli do něj přihodíte pár kousků masa nebo zůstanete u naší vege verze. Je ale díky fazolím a cizrně skvěle sytá, takže není třeba žádných úprav!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve velkém hrnci orestujte na másle pokrájenou cibuli dosklovata a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte upečenou a rozmačkanou dýni, sekaná rajčata a přilijte zeleninový vývar.
  3. Poté přilijte kokosové mléko, přisypejte fazole, cizrnu a promíchejte.
  4. Přidejte kari pastu a opět vše dobře promíchejte.
  5. Dochuťte solí, pepřem a následně i sirupem z agáve.
  6. Vařte 15 minut a mezitím si pokrájejte jarní cibulku, chilli papričku a koriandr.
  7. Cibulku a papričku přidejte do hotového kari, promíchejte a podávejte s uvařenou quinoou.
  8. Na závěr zasypejte čerstvým koriandrem.

BILLA_rijen_kari.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte