Vegetariánská nádivka

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

2.8

36x hodnoceno

Nádivka je nedílnou součástí Velikonoc. Každá rodina má ten svůj nejoblíbenější recept, ale je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete klidně i experimentovat, vynechat maso a zkusit naši vege variaci s křupavou zeleninou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě.
  2. Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
  3. Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu.
  4. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, solí a poté promíchejte s připravenou zeleninou.
  5. Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k ostatním ingrediencím.
  6. Přidejte sýr a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
  7. Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a znovu posypte sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr nádivku ozdobte klíčky brokolice.

 

Gusto_jaro_vegenadivka.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte