Veganský špenátový závin

  • střední
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Slaný závin k večeři i svačině? Rozhodně! MaruškaVEG se nám dnes vyloženě trefila do chuti – špenát, křupavé ořechy a voňavý tempeh. Už teď se nám sbíhají sliny. Rozbalte si recept a pusťte se do pečení.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejdřív si připravte náplň. Na oleji osmahněte cibuli, šalotku a česnek.
  2. Jakmile vše začne⁠ zlátnout, přidejte tempeh a kešu oříšky.
  3. Až bude vše opečené, přidejte špenát a nechte ho zavadnout.
  4. Osolte, opepřete a nechte směs vychladnout.⁠
  5. Listové těsto rozviňte a podélně rozkrojte na dva díly.
  6. Rozdělte si i náplň na⁠ polovinu a dejte ji doprostřed těsta.
  7. Zaviňte ho a stočte do tvaru šneka.⁠ Záviny potřete vodou s octem a posypte sezamovými semínky.
  8. Pečte 30 minut na 220⁠ °C.⁠

zavin_maruskaveg-influ-zari.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte