• střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Veganský jablečný štrúdl

Štrúdl a veganský? Ano, naše listové těsto je totiž díky svému obsahu takzvaně vegan friendly. Celý tento recept sepsala MaruškaVeg tak, aby si ho mohl dát každý, kdo se vyhýbá všem živočisným produktům. Skvělý šmrnc dodá pletenému štrúdlu báječná kokosová šlehačka. Ze surovin pro 4 osoby upečete dva voňavé štrúdly. Pokud vám stačí jeden, překlikněte si na 2 osoby. ;)

Postup

  1. Jablka nastrouhejte nahrubo. Důkladně z nich vymačkejte šťávu, přidejte javorový sirup, rozinky, pokrájené ořechy a skořici.
  2. Ovesné vločky si nasucho opražte na pánvičce. Listové těsto rozviňte na pracovní plochu. Na střed těsta dejte ovesné vločky, na ně směs jablek.
  3. Podél jablek, z obou stran, nařízněte kolmé proužky a pak na střídačku překládejte.
  4. Potřete javorovým sirupem a pečte cca 20 minut na 220 °C.
  5. Ke štrúdlu si můžete udělat kokosovou šlehačku. Plechovku s kokosovým mlékem je důležité mít alespoň přes noc v lednici.
  6. Poté z ní vezměte jen tuhou část a vyšlehejte společně s javorovým sirupem. Štrúdl můžete posypat moučkovým cukrem.

influ_prosinec_strudl.JPG